marți, 21 februarie 2012

Despre terapie florala Bach

Terapie florala Bach
Terapia florala Bach reprezintă un domeniu de terapie unic, simplu, natural şi eficient. Dr.Bach a descoperit 38 de remedii florale care ii poarta numele si care acopera toate starile emotionale negative pe care o persoana le-ar putea experimenta de-a lungul vietii. Dr. Edward Bach, medic englez, s-a ocupat de alegerea plantelor,stabilirea metodelor de preparare, dar şi de clasificarea lor intre 1920-1930. A hotărât să împartă remediile în 7 grupe, pe baza tipologiilor umane pe care le-a observat- frica,nehotarire, singuratate, lipsa de interes pentru present, grija exagerata pentru ceilalti, disperare si dezamagire, sensibilitate excesiva la influente si idei. Dr.Bach a ajuns la concluzia ca nu exista boli ci bolnavi si ca adevarata cauza a suferintelor umane se afla in planul mental emotional al fiecaruia dintre noi.
Remediile florale Bach, nu sunt remedii homeopate, ci prepararea lor este partial asemanatoare cu a remediilor homeopate in dilutie joasa. Remediile florale Bach sunt preparate din flori sau crengute, de regula din plante si arbori din flora spontana, prin metoda soarelui sau prin metoda fierberii. Remediile florale Bach actioneaza la nivel vibrational, energetic. Vibratia plantei rezoneaza cu vibratia celulelor umane, corectand erorile existente.
Terapia florala Bach este o terapie naturala, lipsita de toxicitate, nu creaza dependenta si nu interactioneaza cu alte medicamente sau tratamente, indicata pentru adulti, copii, animale si plante.
Terapia florala Bach se bazeaza pe eliminarea emotiilor negative, a erorilor de comportament, luand in calcul intreaga personalitate a individului, reactia lui fata de anumite evenimente de-a lungul vietii, identificand cauza dezechilibului din organism ce sta la originea bolii.
Aceasta terapie presupune identificarea corecta a emotiilor,trasaturilor de personalitate, selectarea remediilor potrivite persoanei careia se adreseaza, prepararea unei sticlute de tratament (care contine in general maxim 6 remedii) pentru administrare, pentru o perioada de 3 saptamani. Apoi poate urma reevaluarea starii emotionale a persoanei, posibilitatea de a adauga alte remedii daca este cazul sau poate urma o perioada emotionala echilibrata. Remediile  florale se administreaza sub forma de picaturi, fie ca remediu individual, fie in diferite combinatii. Durata de administrare cat si combinatiile de remedii sunt specifice fiecarei persoane  in parte.
Cele 38 de remedii actioneaza restabilind echilibrul interior in: eliminarea stresului,atacuri de panică,stări de frică,timiditate, lipsa încrederii în sine, anxietate,stări obsesionale,gelozie, suspiciune, posesivitate, insomnie,oboseală, epuizare,depresie, disperare, dezamăgire,imbunătăţirea capacităţii de decizie, teamă de eşec, teamă de singurătate, fluctuaţii emoţionale în perioada adolescenţei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei, intoleranţă, tendinţă spre criticism,recuperare emoţională după divorţ, decesul unei persoane dragi, şoc, accident,etc.
Programarea prealabila este obligatorie.
Telefon:  0722 200 144/ 0735 039 425     
Daca nu pot raspunde la telefon, in cazul in care sunt intr-o intalnire terapeutica, va voi apela eu la final.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu